16-10-07

goed nieuws

Goh, ik weet totaal niet waar te beginnen.....er is zoveel te vertellen,.... de chemo zit erop!! Ik was zo opgelucht toen de oncoloog me dat vertelde. Een paar weken terug schreef ik nog dat ik het ergens een angstaanjagende gedachte vond om te moeten stoppen met chemo, omdat ik het ondertussen al zolang gewend ben om wekelijks mijn dosis te krijgen. Maar gisteren was ik zo blij,... de laatste weken zijn zo zwaar geweest, dat ik het gevoel had dat mijn lichaam niet veel langer zou willen meewerken met de chemo. Maar nu is het dus gedaan,...na 16 weken taxol en gemzar word me eindelijk wat rust gegund....

Verder toont de leverscan aan dat mijn lever het littekenweefsel dat er zat van de uitzaaiingen van binnenuit aan het afbreken is. Voor mij is dat op zich niet zo'n spectaculair nieuws, maar de oncoloog verzekerde me dat dit heel positief was, dat de lever zo vroeg in het genezingsproces zijn functies herneemt.

De beruchte mammo dan,... ik heb mijn oncoloog verteld over de manier waarop de dokter mij een paar slaaploze nachten had bezorgd door zo argeloos op het scherm te tikken met haar pen en de indruk te geven dat er van alles overal verspreid zat. Hij begreep mijn verontwaardiging en zei dat het waarschijnelijk de 'radiologische architectuur' van de mammo was...Wat ie daar mee bedoelt weet ik niet zeker maar het belangrijkste is dat in het verslag staat dat de tumor gelokaliseerd (dus niet overal versreid is) maar niet duidelijk afgelijnd is. In tegenstelling tot wat hij gehoopt had, is een  borstsparende operatie is geen optie. Ik ben daarentegen gerustgesteld dat mijn hele borst verwijderd wordt. De oncoloog waarschuwde wel dat alhoewel het een theoretische meerwaarde had om mijn heel borst te verwijderen, het geen waterdichte garantie was dat ik niet nog eens kanker kon krijgen in mijn andere borst.

In de namiddag had ik dan een afspraak met de chirurg om de operatie te bespreken en de datum vast te leggen..... 6 November is het zover.....dan wordt de kanker letterlijk uit mijn lijf gesneden.... gisteren was ik nog heel opgetogen over het feit en de datum. Vandaag heb ik er al wat meer dubbele gevoelens bij. Maar goed, het is onvermijdelijk en op zich heb ik alles over om die kanker uit mij te hebben.....dus we gaan nu niet beginnen leuteren.

Ik vind het best wel gek dat de behandeling nu ineens op z'n einde lijkt te komen. De chemo-fase is voorbij, de datum voor de operatie is gepland. Bovendien zal er geen bestraling volgen. Dus het lijkt wel of het na de operatie ineens 'gedaan' is. Als je dat al kunt stellen natuurlijk, dat het ooit 'gedaan' is. Ik moet wel dagelijks mijn pilletje Ferama (hormonenbehandeling) innemen en maandelijks op controle blijven gaan bij de oncoloog. Maar verder lijkt dat het wel zo'n beetje te zijn,....

De oncoloog waarschuwde me wel om het heel kalm aan te doen, niet teveel hooi op mijn vork te nemen en mijn lichaam voldoende tijd geven om te recuperen.... vandaag voelt in ieder geval nog niet veel anders aan dan voorbije dinsdagen,... behalve in mijn hoofd natuurlijk,... daar is alles net ietsje lichter en vrolijker....

 

 

10:14 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Dat is toch positief nieuws !! Volhouden, hé, er leven heel wat mensen met jou mee.

Gepost door: Annick | 16-10-07

hallo Super voor je dat de chemie en de radiotherapie erop zit na die lange maanden! Nu nog de laatste stap. Ik duim voor je dat alles goed verloopt.

Gepost door: christine | 16-10-07

Dat ziet er allemaal positief uit. Nu nog de operatie en dan kan je eindelijk beginnen aan de weg naar boven, de recuperatie. Blijf het nog een poos rustig aan doen en luister vooral naar je lichaam.
Groetjes
Elly

Gepost door: Elly | 16-10-07

ben blij je optimisme in je postje te lezen.
Ik hoop de de operatie vlot mag verlopen!
Rust nog maar veel, je lichaam heeft al veel te verduren gehad.

Gepost door: sofie | 16-10-07

Allez onze duimen maken zich al klaar voor 6 november !!!
Knuffel

Gepost door: oortje | 16-10-07

OP GOED NIEUWS Goed dat je alles een plaatsje kunt geven in je hoofd.
Ik hoop dat de opratie goed gaat verlopen,niet tobben is de boodschap,ik spreek van ondervinding.
De kaarsjes gaan branden hier!

Gepost door: Ma Elly | 17-10-07

De commentaren zijn gesloten.