25-10-07

'to-do' lijstje

Op één van de vele dagen die ik op de sofa heb doorgebracht had ik een mentaal 'to-do' lijstje gemaakt met grote en kleine dingen die ik zeker nog wil doen in mijn leven. Nu ben ik altijd al goed geweest in het maken van lijstjes, boodschappenlijstjes, lijstjes met mijn/de hubbie's goede en slechte kantjes, voornemens voor het goede jaar, lijstjes met boeken die ik wil lezen, films die ik wil zien, etc. .... maar het blijft vaak bij het opstellen van het lijstje, ... want vanaf het moment dat alles op papier staat, verliest het lijstje z'n magie een beetje en verdwijnt het ergens in de handtas of tussen een stampel oude tijdschriften. Daarom ook dat dit 'to-do' lijstje nooit op papier zal komen, maar veilig in mijn hoofd blijft. Er staat een beetje vanalles op dit 'beveiligde' lijstje gaande van reizen die ik nog wil maken en dingen die ik nog wil leren tot momenten die ik samen wil beleven met zoonlief en cadeautjes die ik wil kopen voor kerst. Het is zo een beetje mijn belofte aan het leven dat indien ik een tweede kans krijg, ik er volledig zal voor gaan en genieten van elk moment.

Eén van de zaken op het lijstje was met zoonlief naar een kinderboerderij gaan. En gisteren zijn we naar de kinderboerderij geweest. Ik keek er al een week naar uit! Nu is zoonlief best nog wel een beetje jong om het hele concept van een boerderij en alles wat daar gebeurd te vatten, maar hij heeft een ongewone fascinatie voor kippen en paarden, dus zijn geluk kon niet op toen er niet 5 maar wel 20 kippen rond liepen op de boerderij. Of ie evenveel genoten heeft van het uitje als ik weet ik niet, maar ik denk wel dat ie het leuk vond. Ik voelde me in ieder geval in de 7de hemel. Toen ik samen met zoonlief vol bewondering naar de traktor stond te kijken overkwam me een intens gevoel van geluk en trots. Het klinkt belachelijk, ik weet het,  maar een paar maand terug hoopte ik op en smeekte ik om een kans om nog ooit met zoonlief naar een kinderboerderij te mogen gaan, en om er dan gisteren met zoonlief te mogen staan op dat erf,... En trots omdat ik mijn belofte houd om de zaken op mijn 'to-do' lijstje waar te maken.

Maar het was wel een fysieke uitdaging. Ik was kapot gisterenavond.... voldaan en gelukkig, maar helemaal op. In al mijn enthousiasme had ik er totaal niet bij stil gestaan dat het misschien nog ietsje te vroeg was om zo'n uitstapje te doen. Maar wat we gehad hebben, kunnen ze me niet meer afpakken. En vandaag had ik toch geen plannen, dus doe ik het vandaag een beetje rustiger aan..... 

10:21 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Lijstje Mooi dat je een toffe uitstap gemaakt hebt met je zoontje,rust vandaag maar lekker uit ,het is toch maar grijs en koud.
Warme groetjes uit Mol!

Gepost door: Maria | 25-10-07

De commentaren zijn gesloten.