26-10-07

VIJFTV: Pink Ribbon Night op Vrijdag 26 oktober

Ik weet dat iedereen het zijne (of het hare) denkt rond de hele Pink Ribbon heisa, maar dat gaat er me deze avond niet van weerhouden om zoonlief ietsje vroeger in z'n bed te steken om het interview met Kylie Minogue te kunnen zien.... Ik beken, ik heb iets met Kylie,... ik weet niet of het is omdat ik haar vroeger (toen ik amper 10 was) heel stoer vond als Charlene in 'Buren' (ik vond Buren in z'n geheel heel stoer omdat  dat, samen met Eurosong, het enige niet-kinderprogramma was waar ik van mijn ouders mocht naar kijken), of omdat haar liedjes een hoog 'shake' gehalte hebben, of omdat de hubbie, toen we net ontdekt hadden dat ik borstkanker had, luidop de bedenking maakte: 'had Kylie geen borstkanker? En heeft zij het niet gehaald? Je gaat je toch niet laten doen door zo'n kleine prutske from down-under, hé'.... 

Vrouwen vertellen hun verhaal
In het kader van de Pink Ribbonthema-avond over borstkanker, zendt VIJFtv op vrijdag 26 oktober een exclusief interview uit met Kylie Minogue. Zij praat hierin voor het eerst openhartig over haar borstkanker.

Anne Marie Gilis ontvangt actrice Martine Jonckheere die zelf een borst liet amputeren nadat bij haar borstkanker werd vastgesteld. De tweede studiogast die opnieuw langskomt, is Sylvia Broeckaert, bekend als presentator-samensteller bij Klara, die na haar borstamputatie een volledige borstreconstructie heeft laten doen. De derde gast is Kristien die in 2006 te horen kreeg dat ze borstkanker had. Ze vertelde haar verhaal dit voorjaar in het Pink Ribbon-magazine waarvan de opbrengst integraal ging naar Kom op tegen Kanker. Anne-Marie gaat na wat er het laatste half jaar allemaal gebeurd is en hoe zij de Pink Ribbon-campagne beleefd hebben.

Positieve energie
VIJFtv-netmanager Lieve Vyverman: "VIJFtv wil met deze speciale Pink Ribbon avond de aandacht vestigen op borstkanker en mee de strijd voeren tegen borstkanker. Naast een intimistische documentaire en interviews/getuigenissen concentreren we ons vooral op positieve energie en hoe kunnen we dat beter doen dan onszelf nog eens te verwennen met Patrick Swayze in Ghost."

VIJFtv-gezicht Anne-Marie Gilis: "Ik schrik telkens wanneer ik weer hoor over iemand bij wie borstkanker is vastgesteld. Het aantal gevallen van borstkanker en zeker bij jonge vrouwen, is onrustwekkend. Het doet nadenken. Ik hoop deze vrouwen positieve energie en hoop te kunnen geven. We moeten vechten tegen borstkanker, ook dat is het toppunt van vrouwelijkheid en onze taak bij VIJFtv!"

Programma
19u55: Inleiding door Anne-Marie Gilis. Het eerste openhartige interview met Kylie Minogue. Hoe overleefde zij borstkanker?
20u30: Film: Four Extraordinary Women (2006)
22u20: Film: Ghost (1990)

11:04 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

'k zonet ook de diverse interviews gezien.
De herkenning is groot.
Groetjes

Gepost door: Katy | 26-10-07

Vijf tv Heb gekeken,het was heel boeiend,ik heb ook heel veel bewondering voor Martine Jonckheere,zij heeft elke week een colum in Story,waarin zij van in het begin van haar borstkanker tot nu haar ervaringen verteld zonder een blad voor de mond te nemen.
Kristien ken ik langs haar sterke weblog en pas uit gegeven boek,recht voor de raap,heel bewonderenswaardig!
lieve groetjes

Gepost door: Ma Elly | 27-10-07

verdorie Vergeten te kijken...
dikke knuffel

Gepost door: oortje | 27-10-07

De commentaren zijn gesloten.