20-11-07

"Gelukkig zijn"

" Dat heet dan gelukkig zijn
Een deur die plots opengaat
Dat heet dan gelukkig zijn
Waardoor je weer hopen gaat
Dat maakt je blij, maakt je blij, maakt je blij "

Ann Christie bezong het gevoel al, en ookal lijkt het misschien naïef in deze tijden van hoge dieselprijzen en communautaire spanningen,... maar ik voel me momenteel zoooooo gelukkig....ik sta er zelf een beetje versteld van, maar geniet wel vollop van het overweldigende gevoel van levensvreugde en energie. Het lijkt wel alsof mijn goed humeur een lange winterslaap gehouden heeft en nu helemaal uitgeslapen samen met mij het leven in stapt. Ik ben er niet rouwig om hoor, om deze overdosis geluk,.... het doet zelfs deugd om na maanden in angst en onzekerheid geleefd te hebben, effe opgelucht te kunnen adem halen en echt het beste uit elke dag te kunnen halen omdat ik er zowel de energie als de mentale gemoedsrust voor heb.

In een opvoedingsboek heb ik ooit eens gelezen dat het 3 weken duurt om een kind een bepaald gedrag aan te leren. De voorbije 7 maanden heb ik, met vallen en opstaan, geleerd dag per dag te leven. Terwijl ik vlak na de diagnose een heel grote behoefte had aan een duidelijk 'plan' en een afgebakende tijdspanne, heb ik met de tijd geleerd, dat je er niet per se baat bij hebt te weten wat er komen gaat, dat je ook kracht en energie kunt putten uit onwetendheid. Het is die instelling die me door bepaalde dagen heeft gesleurd. En terwijl het een paar maanden terug nog een genoodzaakte houding was om te 'overleven', helpt het me momenteel om met volle overgave te 'leven'....'Leef nu' elke dag opnieuw.  

Ach, wat doet het er eigenlijk toe, waarom ik me zo licht en vrij voel.... Ik ben  blij en gelukkig, en ik denk niet dat ik dat moet rechtvaardigen.....Knipoog

06:52 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Goed zo meisje, genieten maar. Je moet je inderdaat niet rechtvaardigen voor dat zalig gevoel.

Gepost door: anita | 20-11-07

Oei!.... typefoutje "inderdaat" = "inderdaad" . Sorry.

Gepost door: anita | 20-11-07

Natuurlijk hoef je je niet te verantwoorden. Gewoon zo verder doen en genieten van de leuke dingen die het leven biedt!

Gepost door: Elly | 20-11-07

Na vele sombere dagen, schijnt de zon des te vrolijker. Ik hou het zonnetje voor je vast, voor elk moment dat je je iets minder goed voelt.

Warmee groetjes

Gepost door: Sofie | 21-11-07

ja mooi zo!
blij toe voor je!

Gepost door: sodade | 21-11-07

De commentaren zijn gesloten.