05-01-08

retail-therapy

De eerste controle onderzoeken komen eraan... en ik ben zenuwachtig.... en bang... en onzeker... en ik doe rare dingen als ik zenuwachtig, bang en onzeker ben,.... dingen die me nog zenuwachtiger, banger en onzekerder maken....surfen op internet, bijvoorbeeld, om te achterhalen waarom ik 's nachts soms uren moet zoeken naar een positie in de welke ik geen drukkende pijn op mijn ribben of borstkast voel? Waarom ik 's avonds soms letterlijk het gevoel heb dat de wereld op mijn schouders rust en waarom ik soms op willekeurige plaatsen in mijn lichaam een lichte doch stekende pijn voel...Is het een bijwerking van femara of zoladex? is het het post-mastectomie syndroom (ja, zoiets bestaat dus blijkbaar)?...of is het nog iets anders, iets waar ik niet eens wil aan denken?  Of is het niks... Had ik die pijnen pre-kanker ook maar lette ik er toen niet op? Of beeld ik me die pijnen maar in? Is het de angst tussen mijn twee oren die me doet inbeelden dat ik ergens pijn heb om al zo te rechtvaardigen waarom ik constant 'bang' ben...

Wat het ook is, ik word er gek van,.. en in het belang van mijn mentaal welzijn heb ik vandaag mijn zinnen verzet door te shoppen,....Vandaag hebben we dus niet gelet of ik wel of niet een steek voel in mijn zij wanneer ik de trap op ga, of of dat mijn ribben plat geduwd worden wanneer ik voorover buig,... nee, vandaag werd er gelet op de naad en de snit van broeken, op de kleur van bloesjes en op de gunstige prijsjes van schoenen.... en het deed deugd,.. retail-therapy,...kent er iemand een efficientere (alhoewel maar tijdelijke) aanpak tegen 'the wondering mind'?.... En ik lijk nog minder pijn te voelen ook,....of beeld ik me dat maar in....

 

 

21:14 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Angst tegen de controle is heel logisch. Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Pijntjes kunnen inderdaad bijwerkingen zijn van de behandelingen, maar kunnen ook stresssymptomen zijn. Dat laatste was bij mij vaak het geval. Na de controles verdwenen ze als sneeuw voor de zon.
Goed dat je afleiding zoekt, shoppen kan je even alles doen vergeten hé. Geniet van je nieuwe aanwinsten en... niet té veel opzoeken op internet.

Gepost door: Elly | 06-01-08

Ik heb gisteren met mijn dochter dezelfde therapie gevolgd ;-).
Bedankt voor je reactie. Je kon me geen mooier compliment geven.

Gepost door: els | 06-01-08

Ga vandaag eens even je voorbeeld volgen, eens lekker shoppen, heel alleen, zonder mijn mannen, anders moet het veel te vlug gaan.
Gezellige maandag.

Gepost door: anita | 07-01-08

De commentaren zijn gesloten.