12-02-08

Ken je dat gevoel?

Je keuvelt gezellig met de verpleegster over de eerste schooldag van haar jongste op het moment dat  de naald met radioactieve vloeistof je arm in gaat. Je neemt afscheid voor 2h zonder een seconde na te denken over de woorden die de verpleegster al dan niet gebruikte. Je ontdekt  ineens, na  10 maanden bijna wekelijks in het ziekenhuis vertoefd te hebben, dat er een heel mooi park ligt op nog geen 5 minuten wandelen van het oncologische centrum. Je vindt een bankje in de zon. Je geniet van het zonnetje en de geur van de natte bladeren op de grond. Je maakt de bedenking dat het leven soms toch mooi en aangenaam kan zijn. Je wandelt terug naar het ziekenhuis. Je tuurt rond om te zien of je door de bomen door nergens een glimps van een joggende Wijze 2  kan opvangen (zou toch kunnen, niet?) Je gaat onder de machine liggen. Je dommelt in bij het zoemende geluid van de machine.  Je trekt je schoenen terug aan. Je denkt al na over wat je gaat klaarmaken voor het middageten. Je bent bijna uit de deur, en dan ineens zegt de verpleegster: ‘allé, het beste nog en veel sterkte.’ De deur valt dicht. Shit. Wat bedoelt ze daar nu mee? Waar heb ik veel sterkte bij nodig? Bij het genieten van de zon en de geur van natte bladeren? Bij het hopeloos afspeuren van de ziekenhuisgangen (en parken rondom het ziekenhuis) in de hoop Wijze 2 nog eens tegen  het lijf te lopen? Of is er iets te zien op de botscan waar ik veel sterkte ga nodig hebben?

12:38 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

precies! Op een bepaald moment had ik zo genoeg van dat "sterkte!"-gewens dat ik zei: "hoezo, is er ergens een begrafenis?", wat de goedbedoelende mensen dan weer onthutste.
gewoon vrolijk leven, op een dag zijn we allebei "dignified and old", maar ondertussen zijn we jong (jij vooral!) en wild en onstuitbaar.

Gepost door: saskia | 13-02-08

Begrijpe wie begrijpe kan Heel veel is ,dikwijls,goed bedoeld,maar het hangt soms ook van ons zelf af,wat we willen horen.
Ik denk dat jij gewoon verder moet doen zoals jij altijd doet,en laat ons maar je weblog blijven volgen,jij bent goed bezig!
Groetjes

Gepost door: Ma Elly | 13-02-08

Hallo Eindelijk, na lange tijd nog eens komen bijlezen. Goh, wat ben ik gelukkig voor je dat je een "goede uitslag" kreeg. Wat die verpleegster zei, moet je je niet aantrekken, ik heb al ondervonden dat het praktisch "ge-ijkte" termen zijn, die ze hanteren en waarmee ze iedereen begroeten of dag zeggen. Dus... niks van aantrekken.
Groetjes en tot...

Gepost door: anita | 14-02-08

De commentaren zijn gesloten.