15-04-08

1 jaar leven met kanker... deel I

1 jaar kennen kanker en ik elkaar nu,... officieel werden we eigenlijk pas op  20 April 2007 door Dr. Sacré in het UZ Brussel aan elkaar voorgesteld, maar we waren elkaar al eerder eens bij de huisdokter, het internet en voor de spiegel tegengekomen.... deze eerste eerder toevallige ontmoetingen waren heel vluchtig van aard, ... waarschijnelijk omdat we beiden niet wilden geloven dat het lot zo meedogeloos kon zijn.... maar ze bleven wel rondspoken tussen mijn 2 oren,...vandaar dat ik niet eens verrast was toen we uiteindelijk geïntroduceerd werden aan elkaar...

Vandaag, precies een jaar geleden, begon mijn 'medische reis' langs echografieën, mammografieën en puncties,... vandaag kreeg ik te horen 'dat het er slecht uitzag, maar dat 28 nog zo jong was'... vandaag is de eerste regel in mijn medisch dossier.... 1 jaar geleden, eindigde vandaag mijn wereld zoals ik die tot dan toe kende en beleefde....vandaag, precies 1 jaar geleden, begon ik aan de rest van mijn leven zonder te weten hoe die er uitziet of hoe lang die nog zou duren...

Vandaag veranderde alles... 

13:52 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Het leven veranderd inderdaard, maar je mag de moed niet opgeven. Bij mezelf werd kanker vastgesteld in december 2007, ik was 32 jaar. Hoe moeilijk het ook is en hoe veel pijn ik bij momenten ook heb, het leven is de mooi om op te geven. Ik probeer des te meer te genieten van elke dag zonder pijn.

Gepost door: An Hannaert | 15-04-08

Blijf knokken aub, volg je blog al gedurende lange tijd, heb zelf recidief eierstokkanker en wederom aan de taxol/carboplatin. Weet dat de vooruitzichten niet al te best zijn maar probeer te genieten van de goede momenten, van mn gezin, vrienden, de komende lente... Hoe kort het mag zijn, nu ben ik er nog..
Patricia

Gepost door: Patricia | 16-04-08

1 jaar later PLUK DE DAG!!!!

Gepost door: Ma Elly | 16-04-08

Ja, de vaststelling van die rotkanker is inderdaad in ieders hoofd gegrift. Blijf echter volhouden, het leven is veel te mooi om toe te geven aan de smerige ziekte.
Dikke knuffel.

Gepost door: anita | 16-04-08

Goede raad PLUK DE DAG, morgen als vandaag!

Gepost door: Ma Elly | 17-04-08

Sorry, ik heb niet zoveel recht van spreken als die anderen die daadwerkelijk weten waarover je schrijft, maar zal ik ma Elly even bijtreden want ze wil het precies toch echt wel graag : Pluk de dag!

Gepost door: zapnimf | 26-04-08

De commentaren zijn gesloten.