05-06-08

Borstkanker op te sporen via haar

'Goed nieuws: borstkanker op te sporen via het haar

Woensdag 4 juni 2008 - margriet.nl
 

In de toekomst kan er op een snelle en makkelijke manier borstkanker worden opgespoord. Namelijk via haar of via speeksel. Dit meldt het Franstalige medische weekblad Le Generaliste.

Het blijkt namelijk dat sommige moleculen, die in grote getalen aanwezig zijn in borstkankertumoren, ook aanwezig zijn in de huid van de patient. Als iemand borstkanker heeft, vinden er veranderingen plaats in de huid, maar ook in het haar. In de toekomst volstaat een onderzoek dus met het inleveren van een paar haartjes.

Het enige nadeel voor kortharige is, dat de haren tenminste 3 cm lang moeten zijn en geen ander kleurtje mogen hebben, behalve je eigen haarkleur. De proef wordt uitgevoerd met het nieuwste stukje haar. Hier kunnen de onderzoekers de meest recente oncologische gegevens aan afleiden. Ook via speeksel is borstkanker te ontdekken. In speeksel kunnen 49 eiwitten zitten die zouden kunnen wijzen op borstkanker. Goed nieuws voor de medische wereld!'

Hmmmm...I guess that means geen vrouwonvriendelijke mammo's meer...

21:55 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

'In de toekomst'!
Wat waarschijnlijk wil zeggen nog een heel tijdje wél vrouwonvriendelijke mammo's nog.

Gepost door: zapnimf | 09-06-08

hmmm... haar verliezen als voorbode op nog meer haar verliezen...
misschien kan het bij kapper Erwin in de inkomsthal, de beste kapper ter wereld (of je nu Miranda, Samantha, Charlotte of Carrie als stijlicoon hebt) :-)
tot gauw! ik schaam me dood (ja... dan denk ik ook weer: saskia, niet zo lichtzinnig omspringen met dat woord!) dat ik zo weinig communiceer, maar ik denk aan je!

Gepost door: saskia | 25-06-08

De commentaren zijn gesloten.