28-06-08

Zomer 2008

En dan heb ik het hier niet over het gelijknamige één programma maar over 'the real thing'..... de zomervakantie!!! joepie yeah, olé olé.... vergeef mij mijn kinderlijke vreugde maar onlangs kwam ik tot de zielige conclusie dat het al van zomer 2004 geleden was dat ik optimaal van de zomermaanden heb kunnen genieten.... in 2005 was ik net geopereerd aan gescheurde ligamenten in mijn rechterenkel en moest ik de hele zomer revalideren, zomer 2006 was zoonlief net 3 maand en begon ik terug te werken en zomer 2007, tja, die heb ik vooral vanuit de sofa en bed beleefd....

Deze zomer hebben we dus heel wat schade in te halen,... ik hou dan ook al een hele tijd lokale en minder lokale festival en activiteiten kalenders in de gaten om zeker te zijn dat ik niet onvoorbereid aan de komende zomermaanden begin.  Ik weet niet of ik er in ga slagen om op alles en bij alles aanwezig te zijn, maar mocht het me lukken dan zou mij ideale zomer 2008 er als volgt uitzien:

Een djémbe sessie voor kleutertjes en een mojito voor de ouders op Feest in't park, en dit om zomerseizoen vrolijk in te huldigen. Als je in of rond Brugge woont dan ken je dit leuke park festival zeker, waar grootouders met hun kleinkinderen naast pas afgestudeerde studenten samen dansen voor een betere wereld.    Moest ik momenteel thuis vertoeven en niet aan de zee, dan zou ik dit weekend zeker ook het alombekende Couleur Café in Brussel meepikken... Jaren terug was dit festival voor mij en mijn vrienden de officiële afsluiter van het academiejaar en het zalige begin van een paar zwoele zomermaanden. Het is ondertussen al een paar jaar geleden dat ik er nog eens ben geweest, maar ik koester warme herinneringen aan de ongedwongen sfeer, de vele eettentjes en de (vele, vele) caïperinhas en mojito's die de keeltjes smeren en de voetjes aanzetten tot een exotisch dansje.

Dit jaar is er in het teken van expo '58 al heel wat te doen op en rond het atomium, maar tijdens het tweede weekend van juli zijn de vele parken rond de heizel zeker een ommetje waard voor het Folk&Jazz festival Brosella. Dit kleinschalige en gezellige festival is niet alleen gratis maar ook nog redelijk onbekend. Ontdekken dus voor de grote massa het aantikt in hun zomeragenda!

Ook de moeite waard om te ontdekken is het openlucht film festival kottee koer in Dilbeek. Laat je niet ontmoedigen door het feit dat dit festival telkens plaats vindt op een dinsdag en de vertoning pas begint na zonsondergang, maar geniet des te meer van de originele locaties (zoals een villa met zwembad, golfterrein, bos, skatepiste, een vijver etc.) waar de filmprojectie doorgaat en de originele randactiviteiten die aan elke vertoning voorafgaan.

De Lokerse Feesten zijn puur jeugdsentiment voor mij. Ik ben er niet meer geweest sinds heel Vlaanderen zich naar Lokeren verplaatst om er te 'feesten', maar mijn eerste kennismaking met 'de Belgische zomer' na jaren in Brazillië gewoond te hebben, werd in '97 hoofdzakelijk gevormd en bepaald door de losse sfeer die toen nog op de kleinschalige Lokerse Feesten heerste....

Ook deze zomer hebben eurocraten, Brusselse studenten met een tweede zit en toevallige voorbijgangers geen excuus om niet te sporten want elke dinsdag en donderdag kan je in het Jubelpark terecht voor een  uurtje shaken en aerobics met Friskis&Svettis en dit helemaal gratis! Bij VUB studentes en 'Europese school moeders' is Friskis allang een begrip dat gelijk staat aan een uurtje zweten en met plezier afzien op populaire top-30 deuntjes, maar om deze vrolijke manier van conditietraining ook bekend te maken bij het Brusselse publiek worden al verschillende jaren buitensessies georganiseerd op één van de vele grasvelden in het Brusselse Jubelpark. Een echte aanrader!

Tel daarbij dan nog eens de solden, de vele braderijen, avondmarkten en folkloremarkten, de buurt- en gemeentefeesten, de grote festvials, de Gentse feesten, de vrije podia en andere optredens bij u in de buurt en u hebt net als ik een paar mooie vooruitzichten.... Geniet ervan!

 

 

 

 

21:30 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Geniet ervan!
Dat ga ik ook zeker doen...

Gepost door: tijdtussendoor | 29-06-08

He, als je naar de Lokerse feesten komt, mag je me altijd eens mailen.

Gepost door: katy | 29-06-08

Allerlei Seffens ga ik nog naar die feesten willen,zoals jij het beschrijft,want ook ik ben weg van die lekkere drankjes en die salsa muziek hoor!
Maak er maar mooie dagen van.

Gepost door: Ma Elly | 02-07-08

Ondanks de donkere wolken ... Geniet van je zomer!

Ondanks mijn omstandigheden ga ik dat ook proberen te doen!

Verbonden groeten

Gepost door: GI Sanne | 03-07-08

Misschien komen we elkaar daar wel ergens tegen!

Gepost door: zapnimf | 04-07-08

De commentaren zijn gesloten.