07-09-08

Fout en stout....

Het is fout en stout,.... maar ik kan er niet aan doen.... soms als ik in de rij aan de kassa sta en zie wat mensen allemaal uit hun winkelkarretje halen dan overvalt me soms de gedachte: 'waarom zij/hij niet?' Het is fout van mij en heeft er niet eens iets mee te maken, ... maar als iemand bergen vet en ongezond eten op de band legt, kan ik die gedachte soms echt niet onderdrukken,... Ik verober bessen en scheuten allerhande omwille van hun anti-oxidanten en alle andere gezonde eigenschappen,... ik koop steeds vaker bio en vervang witte pasta's en brood door hun volkoren varianten, .... ik loop met een wijde boog rond snoep en chips.... en het is niet dat ik het een straf vind dat te moeten doen,... maar ik zou toch graag het gevoel hebben dat het mijn gezondheid ten goede kwam... Tot 2 weken geleden had ik dat gevoel,.... nu effe niet meer,.... Nu zou ik me soms zoooo graag op 'ongezond' comfort-food smijten uit frustratie en machteloosheid....Maar het 'slechts-enkele-durende-genot' dat ik daaruit haal zou niet opwegen tegenover het schuldgevoel dat ik er achteraf zou aan overhouden.... dus doe ik het niet.... en blijven we gewoon gezond eten en ons in de rij aan de kassa (soms) afvragen: 'waarom hij/zij niet?' wanneer ik weer iemand een doos fricandellen op de band zie leggen....

11:30 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik zou durven gaan voor af en toe eens zondigen.
Bevredigen van onmiddelijke behoeften en schuldgevoel achterwege laten, maar er eens dubbel van genieten.

Gepost door: zapnimf | 07-09-08

Waarom? Waarom jij? waarom ik? waarom zij niet?
Zoveel waarom vragen maar helaas geen antwoorden...Ik probeer ook zo gezond mogelijk te eten...maar af en toe zo eens zondigen...puur genieten vind ik dat dan!

liefs
wenneke

Gepost door: Wenneke | 07-09-08

... Waarom ik! En dan eens goed vloeken. Ik ken dat gevoel. Ik probeer het net zo goed ver weg te steken, telkens ik iemand een cigaretje op zie steken net nadat ze mij vroegen of alles een beetje meevalt. Dan ben ik zo een beetje jaloers op dat ogenschijnlijk parapluutje dat hen lijkt te beschermen, maar ons in de regen laat staan.

Gepost door: flupque | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.