28-10-08

Vroeger....

Gisteren viel het me tijdens een gesprek met een 'lotgenootje' op hoe we heel vaak de term 'vroeger' gebruikten.... vroeger zijnde de (onbekommerde) tijd en 'ik' voor kanker.... We leken wel een stel oude(re) mensen.... 'vroeger' dit.... 'vroeger' dat..... Ik denk dat het heel herkenbaar is voor mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt om hun leven op te delen in 'pre-' en 'post-'..... Al mijmerend over vroeger moet je wel oppassen om niet in de val te lopen en 'vroeger' gelijk te stellen aan 'beter'..... Het menselijk geheugen is namelijk nogal selectief en bovendien is het eigen aan de mens om het verleden te romantiseren, zo ook ons eigen verleden... Vandaar al die (irritante) oude(re) mensen in wiens tijd alles zoveel beter was.... ;)....

Ik mis 'vroeger' soms wel...... het zorgeloze gevoel van 'vroeger' mis ii vooral,... het gevoel van onsterflijkheid, het gevoel een twintiger te zijn die nog een jaren, jaren en jaren voor haar had.... dat mis ik soms zo,.... Maar meestal mis ik 'vroeger' niet..... ik leef nu veel bewuster dan 'vroeger', geniet veel meer van het leven dan 'vroeger', ben dankbaarder dan 'vroeger'..... ik ben, denk ik, een beter persoon dan 'vroeger'....

09:37 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Vroeger Ja ik herken dat wel. Lijkt idd of je een pre en post tijdperk hebt. Maar is dat niet zo met alles wat je meemaakt in je leven! Op naar de toekomst!

Groetjes

Gepost door: GI Sanne | 28-10-08

Ja zo typisch...ik heb het ook vaak over Voor en Na...

Hoop die betere persoon op ons volgende CCC-bijeenkomst te leren kennen!

liefs
Wenneke

Gepost door: Wen | 28-10-08

Deze oude tante mist vroeger ook niet, al was mijn 'vroeger' ook super! 'Ook' zeg ik uitdrukkelijk, want ik geniet nog steeds met volle teugen.
Aha, zijn we echt zo irritant? Toch niet allemaal? In 'onze' tijd was het echt niet beter, gewoon anders, maar zeker fun, wat jonge mensen dan weer niet snappen omdat we toen niet... en ... hadden.

Gepost door: rikkert | 28-10-08

Ook ik herken dat gevoel. Soms even terugduiken in het verleden, maar vooral vooruitkijken!
Groetjes

Gepost door: Elly | 29-10-08

tusenfase Hallo,

ik weet niet goed waar ik op het moment inzit.
Alles is nog anders dan voor de dag dat ik het nieuws te horen kreeg.
Dus denk ik dat ik in een tussenfase zit.

Maar ik vermoed dat ik daar binnen x-aantal tijd wel achter kom hé.

groetjes,
Katleen

Gepost door: Katleen | 01-11-08

De commentaren zijn gesloten.