10-10-09

wantrouwen

Veel goed nieuws uit de medische hoek valt er niet meer te verwachten.... Afgelopen week te horen gekregen dat het wel eens heel snel zou gaan, gezien de snelheid waaraan mijn algemene gezondheid de laatste paar weken achteruit is gegaan.... En dat we dus echt in termen van een paar weken moeten denken, ipv maanden.... Ik wist dat dit moment er ooit zou aankomen, en in zekere zin ben ik al een tijdje bezig met voorbereidingen te treffen voor dit moment, het moment dat ik er niet meer ben, maar toch zit ik met een soort van schrik dat ik niet alles op tijd ga rond krijgen,... en dan heb ik het enerzijds niet alleen over het eerder 'administratieve' deel, maar ook dat ik niet alles ga kunnen gezegd of gegeven hebben aan de personen aan wie ik nog zoveel wil zeggen of geven..... 

Alles aan deze ziekte en het aftakelingsprocess is unfair en oneerlijk, ik kan alleen maar hopen dat het me nog deze laatste 'wens' gunt en me nog voldoende tijd en fysieke kracht laat om op een waardige manier afscheid te nemen en de zaken af te handelen zoals ik het wil....

10:50 Gepost door me, myself and cancer in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

afscheid Wat kan ik je nog meer wensen dan tijd, voldoende tijd om datgene te doen wat je nog wil zeggen, afhandelen, regelen, afscheid nemen. Het is zo hard, op zo'n jonge leeftijd afscheid te moeten nemen van het leven. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je niet te veel moet lijden, laat je bijstaan palliatieve zorgen zodat je zo weinig mogelijk pijn hebt.

Gepost door: iemand | 10-10-09

Op wantrouwen Toch wens ik je nog goede momenten,samen met wie je lief zijn ,en heel bijzonder je kapoen,zoals ik hem steeds noem.
Wij zullen een speciale kaars gaan branden in Scherpenheuvel.
Knuffels voor jullie!

Gepost door: Ma Elly | 10-10-09

ik hoop mee Dat je idd de tijd krijgt omnog te delen wat je wilt met de personen die je wilt. wens je ook in deze tijd nog mooie dingen toe. Sterkte liefs Bernardine

Gepost door: bernardine | 10-10-09

We kennen elkaar niet maar ik geef je een virtuele knuffel! Ik hoop dat je de tijd krijgt om op jouw manier afscheid te nemen van al wie je dierbaar is. Durf hulp te vragen... zodat je niet alleen staaat met je vragen. Veel sterkte, ik ben in gedachten bij je!

Gepost door: eveline | 10-10-09

en ik... hoop met je mee... mijn kaarsje brandt hier al...
maar zoals al gezegd... laat je ook voldoende helpen hé! en als er iets is dat ik of de andere ccc'kes voor je kunnen doen, laat het zeker weten hé meid!
heeeeel veel sterkte!

Gepost door: tricky | 10-10-09

Hoop Ik ken je alleen van je blog en je bent een bewonderenswaardige , dappere meid. ik stuur je de nodige positieve energie om alles nog te kunnen doen en zeggen wat je graag wil en misschien nog wat meer tijd . Liefs

Gepost door: brigitte | 10-10-09

IK WENS JE TIJD

ik wens je geen rijkdom en vele talenten
ik wens je een léven van tijd en momenten
momenten van vreugde,
momenten heel stil
en tijd om te zien wat je ziel van je wil

ik wens je de tijd om te doen en te denken
niet alleen voor jezelf,
maar ook om te schenken

ik wens je de tijd, niet voor haasten en rennen
maar tijd om je blijdschap
en rust opnieuw te herkennen

ik wens je de tijd, niet om leeg te verdrijven
ik wens dat veel tijd je nog over mag blijven
als tijd voor verwond'ring
en tijd voor verblijden
in plaats van de tijd op de klok zien verglijden

ik wens je de tijd om naar sterren te grijpen
en tijd om te groeien en tijd om te rijpen
ik wens je de tijd weer te hopen,
weer te minnen
geen tijd te verliezen,
maar tijd te gewinnen

ik wens je de tijd toe jezelf te ontwaren
elk uur, elke dag opnieuw als geluk te ervaren
ik wens je de tijd ook om je zelf je schuld te vergeven
ik wens je jouw tijd toe,
jouw tijd om te leven

Gepost door: katy | 10-10-09

kan me enkel aansluiten bij dit legertje bloglezers en medelevers. Hopen dat je voldoende tijd gegund wordt om afscheid te nemen van allen die je nabij staan.

Gepost door: Cathy | 10-10-09

... Inderdaad ... wat dan ook vraag het maar hè ... mijn vingers staan in elkaar vervlecht om je nog zo lang mogelijk zoveel mogelijk energie te geven om op jouw manier afscheid te kunnen nemen .. een hele dikke knuffel!

Gepost door: flupque | 10-10-09

laat je wensen uitkomen en. dikke knuffel voor jou en je zoontje !

Gepost door: christine | 10-10-09

Tijd in liefde Natuurlijk zou ik je willen helpen vluchten van dit oneerlijke vonnis en je helpen ontsnappen aan de boze werkelijkheid. Er bestaat geen rechtvaardigheid als het gaat over lijden, leven en dood.
Het enige lichtpunt is dat je liefdevol omringd wordt en dat je sereen mag afscheid nemen en tijd in liefde krijgt. Ik gun het je en wens het je echt toe.
Nog prettig aangenaam leven in je dagen/weken samen met je geliefden wil ik je graag schenken.
Lieve groet en kracht en sterkte !
Gettie

Gepost door: gettie | 10-10-09

Ik gun je elke dag een engel,
die voor je zorgt wanneer het niet
zal gaan zoals je graag zou willen
en je geen enkel lichtpunt ziet.
Ik gun je zonnige gedachten
die iets verzachten van je strijd,
gestreden in de lange nachten
van bange zorg en eenzaamheid.

Ik gun je alle mooie dingen,
die ieder mens zo dolgraag wil
en dat je in de trieste dagen
toch even blij kunt zijn en stil.
Ik gun je dat een golf van warmte
vanuit mijn hart in 't jouwe stroomt
en dat er wonderen gebeuren,
zoals je ze alleen maar droomt.

Ik gun je elke dag een engel,
die steeds tot helpen is bereid,
een engel met een hart vol liefde,
die met je strijdt en met je lijdt.
Ik gun je dat vanuit de hoge
een stille kracht jouw pijnen stilt
en dat je zegt:"Ik ben vandaag weer
als door een wonder opgetild!"

Big hug

Gepost door: Elly | 11-10-09

ik volg je al een tijdje en ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat je die tijd nog gegeven is.. je bent een dappere en sterke meid waar veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen..

liefs
dee

Gepost door: Debra | 11-10-09

Het is om de muren op te lopen, zoiets lezen en weten dat je helemaal niets kan doen, behalve je veel sterkte wensen en een virtuele knuffel je kant op te sturen...Ik hoop met je mee op die kostbare tijd die je nog nodig hebt...

Gepost door: Nina | 11-10-09

Ik hoop en wens heel erg met je mee...

Gepost door: tijdtussendoor | 11-10-09

Nu is zo snel voorbij Als een mens zegt NU dan is die moment al weer voorbij...dus zo snel gaat het leven en als ze je dan zeggen dat je nog een paar weken tijd hebt om een mensenleven samen te vatten,te genieten,afscheid te nemen,en dan terwijl onmacht voelen omdat je niet wil weggaan van al wat je lief is...het is zoooo oneerlijk,en we kunnen er niets aan doen.Behalve NU alle negatieve energie bannen en elke seconde eruit halen en zijn wie je bent.
Ik denk aan jou en weet dat het gevoel om je zoontje wel heel wrang moet voelen,maar vergeet niet...een moederhart stopt nooit met kloppen!
Ik wens je sterkte,energie en nog vele mooie dagen en zo weinig mogelijk leed...ik hoop je hier nog wat te kunnen blijven steunen...

knuffels

Gepost door: Elke | 11-10-09

Lieve meid,
Ik wou dat ik je kende...hoewel dat dat het ongetwijfeld nog pijnlijker zou maken om je verhaal te lezen en te beleven. Je bent de laatste tijd geen dag meer uit m'n gedachten.
Weet dat ik je oneindig bewonder. En enorm veel respect heb voor de serene manier waarop je met dit alles omgaat.
Ik hoop dat je van al teveel pijn gespaard blijft, of dat de mensen van palliatieve je in elk geval pijnvrij kunnen maken zonder je geestelijk teveel te versuffen. Zo zal je toch nog helder en bewust die gesprekken kunnen voeren die voor jou cruciaal zijn. Wees selectief nu, en besteed die kostbare tijd die je rest alleen nog aan hen die je echt lief zijn...
Ik wens je intense, warme en waardevolle dagen toe...

Nele.

Gepost door: Nele | 12-10-09

De commentaren zijn gesloten.